zondag - 15:40 uur

py-ro [‘paɪroʊ] (< Gr) o vuur, warmte

Bas Soetens rook voor het eerst aan succes als drummer en songwriter van Monks Avenue. Ze werden 3FM Serious Talent, speelden in DWDD en stonden in het voorprogramma bij OneRepublic. Dit smaakte zo goed, dat het gat groot was toen de band stopte. Soetens kreeg paniekaanvallen. Wetende waar dit bij zijn grote muzikale helden Chris Cornell (Soundgarden) en Chester Bennington (Linkin Park) toe had geleid, besloot hij zijn ervaringen om te zetten in toffe liedjes en er zo een positieve draai aan te geven. Samen met zijn beste vrienden vormde hij begin 2018 de band PYRO:

Bas Soetens : leadzang/gitaar
Steef van Sambeeck : gitaar/zang
Stein Soetens : bas
Jules van der Heijden : drums 

Zoals de naam al doet vermoeden, is PYRO een knallende, ontvlambare rockband (denk Foo Fighters, The Offspring en Kings Of Leon), met het heilige vuur van U2 en Coldplay. Hun eigen licht- en geluidsman (die ook voor o.a. Haevn werkt) zorgt voor een explosieve live ervaring. 

De eerste EP van PYRO werd gemixt door Ronald Prent (Rammstein e.v.a.) en gemasterd door Ted Jensen (Green Day, Kings Of Leon e.v.a.). Hij bevat vier ijzersterke nummers. Eén daarvan ken je zeker: Out Of The River. Met die track zette PYRO, nadat ze gevraagd waren voor The Voice, tijdens de Blind Auditions de jury in vuur en vlam. 

Tijdens de Popronde en als voorprogramma van Navarone en Handsome Poets speelde PYRO al in vele Nederlandse zalen. Maar op 25 januari 2020 verkochten ze hun eerste headline show in de Effenaar Eindhoven uit. Een optreden van anderhalf uur, met alleen maar eigen materiaal. Veel daarvan zelfs zo heet van de naald, dat het brandalarm bijna afging…

Zo werkt PYRO toe naar een zomer waarin ze verschillende festivals zullen verschroeien. Ook hebben ze er nu al hun zinnen op gezet om de vonk te laten overspringen tijdens ESNS 2021. Daar houdt de ambitie niet op. PYRO rust niet voordat ze een wereldwijd inferno hebben ontketend!