Sponsors
Stahlzeit
zondag - 22:15 uur

HISTORIE

Enkele jaren geleden trokken zes ervaren musici met ‘Maxine’, een Top 40 Rock Coverband, door Duitsland. In Oktober 2004 kwam zanger Heli met het idee om een Rammstein-Tribute op te richten aangezien hij zelf een grote fan was van deze band.
Toen hij voorzichtig om zich heen aan het kijken was naar musici om hieraan deel te nemen, besloten alle bandleden van Maxine hieraan mee te willen doen, behalve de toetsenist.
In Januari 2005 werd toen besloten om zonder toetsenist toch al te beginnen met de repetities en onder de noemer ‘Rammstahl’ van start te gaan.
Vanaf het begin was de doelstelling om zo dicht mogelijk bij het origineel te komen, maar het bleek een moeizame zoektocht te zijn naar een toetsenist die de gecompliceerde taak aan zou kunnen. In Februari 2005 werd eindelijk de juiste man gevonden in Tom, een echte goochelaar als op de verschillende geluiden aankomt.

Vanaf dat moment kon de band echt gas gaan geven en werd hun eerste show werkelijkheid op 9 April 2005 als openingsact op het Monk Rock Festival in Kulmbach, Duitsland.
Deze show werd een dusdanig succes dat de band uitvoerig in de lokale kranten werd besproken en kon de band rekenen op een groeiende schare aan fans.

Een paar dagen later nam het management van Rammstein contact op met de band met de melding dat de naam Rammstahl te veel vergelijkingen had met Rammstein en dat in overleg naar een andere naam gekeken moest worden. Van de ene op de andere dag werd de band omgedoopt tot Stahlzeit.

Stahlzeit toert sindsdien door Europa met een gigantische vuurwerk- en pyroshow en heeft binnen korte tijd een zeer grote schare fans weten te genereren. Als een van dé meest authentieke tributes, heeft de band een belangrijke en vaste positie binnen de tribute-scene weten in te nemen.

Stahlzeit was bijvoorbeeld al te zien in 013 Tilburg, Nirwana Tuinfeest Lierop, Hanenhof Geleen, Bolderpop Waspik,  De Meenthe Steenwijk, Sporthal Vreeloo De Lier en zal deze zomer onder andere te zien zijn op Bospop, Dynamo Outdoorfestival, Veenhoop Festival en Go Planet te Enschede!